James Schaller, MD
5 minute phone consult Phone James Schaller, MD Index of Articles

EXPERT Lyme Disease SYMPTOM DIAGNOSE CHECKLISTE

James Schaller, M.D., M.A.R.

Følgende checkliste er ikke meningen at være komplet eller autoritativ. Information om Borreliose er konstant nye og forandring. Derfor kan enhver tjekliste er beregnet til anvendelse som udgangspunkt. I traditionel medicin, udfører en læge en komplet historie og fysisk. Labs og undersøgelser bidrage til at afklare den differentielle diagnose. I Lyme sygdom, findes megen debat om laboratorie kits, ændrer kits til at have færre mulige bands, og hvilke laboratorier er optimalt følsom og specifik. Denne checkliste er ikke hensigten at behandle dette forhold eller behandling.

Over 200 dyr bære Ixodes kryds, som er de mest almindeligt kendt insekt spredning borreliose. Med så mange vektorer, er den underliggende antagelse bag denne tjekliste, Lyme ikke er sjældne i Nordamerika, Europa, Sydamerika, Rusland, Afrika eller Asien.

Vi ved Lyme sygdom er stærkt underrapporteret.

Umiddelbart efter indtræden af et blodmidebid, sender et smertestillende, antihistamin og et anti-koaguleringsmiddel. Baseret på dyreforsøg, er det også muligt at tyre-øje udslæt er mindre fælles derefter antaget, dels fordi injektioner af spirochete relateret materiale i forsøgsdyr viser kun en udslæt med den anden injektion.

Denne checkliste tilbydes med det oprigtige ønske om, at andre vil forbedre det. Det er denne forfatters personlige overbevisning, at kryds og loppe-infektion medicin, som er specialiseret som HIV og Hepatitis lægevidenskab.

Nogle af de tjekliste materialer kan være nyt for dig, der understreger behovet for en anden skala til at tilføje til dem som eksisterer i dag. Denne liste er baseret på en massiv gennemgang af tusindvis af papirer i løbet af et årti på fuld tid læsning, 2012 videnskabelige åbenbaringer, og / eller massive chart anmeldelser. Da moderne Lyme sygdom synes at fokusere på tick borne sygdom og andre laboratorietest, vil jeg starte med laboratorietest overvejelser. Hvis en lab test har en værdi eller en procentsats, der er de tal, jeg vælger til formål at undgå mangler disse positive patienter, som ellers ville blive overset. Jeg er bekymret over læger og andre sundhedsarbejdere ikke behandler en inficeret patient, der over tid kan opleve invaliditet eller død ved en frekvens, der er umuligt at afgøre.

LABORATORIEUNDERSøGELSER-indirekte og direkte

(Tjek dem, der gælder)

D-vitamin-niveau er i den laveste 20%. Hvis du supplere, bør det være i top 50%.

CD57 eller CD58 er i den laveste 20:e percentilen.

Gratis testosteron er i 10. percentil eller derunder.

I 5% af patienterne for testosteron eller frit testosteron er over det normale område.

DHEA er mindre 20%. Eller sjældent er det helt over det øverste niveau.

Gratis dihydrotestosteron er i den laveste 20:e percentil eller et godt stykke over det normale område.

Epstein Barr Virus er unormalt i enhver foranstaltning. [Dette virus anses for at være positive over normale positive niveauer i nærvær af infektioner eller høj betændelse.]

På Western Blot. IgG eller IgM enhver art specifikt bånd på ethvert niveau i blodet, fx, 18, 21, 23, 30, 31, 34, 37, 39, 83, 93

En gratis T3 niveau under 2,8 [den normale bund området i 1990 var 2,6; tilstrømningen af et stort antal ældre patienter nulstille sunde "normale" interval].

Positive for virus såsom CMV, HHV-6, Coxsackie B type 1, 2, 3, 4, 5, 6, Parvo B-19 eller Powassan-virus

Positive for Mycoplasma, fx mycoplasma pneumoniae

Patienten er positive for andre infektioner end rutinemæssig Lyme, [dvs Borrelia burgdorferi sensu stricto, Borrelia afzelii og Borrelia garinii]. Nogle af de andre infektioner også båret af smitsomme flåter, lopper eller andre vektorer indbefatter Babesia (duncani, microti eller andet), Anaplasma (HGA), Ehrlichia (forskellige arter / stammer), Rocky Mountain eller andre Spottede feber, Brucellose, Leptospirose, Q -feber, STARI (Master sygdom), malaria, og Bartonella [fx B. henselae, B. Quintana, B. elizabethae og B. melophagi]. Når prøverne er kommercielt tilgængelige til test af alle former for protozoer for mennesker, herunder FL1953, alle Bartonella arter, og Borrelia miyamotoi og andre Lyme arter, bør rapportering stige.

IL-B er i lavest 10 pct.-fraktilen.

IL-6 er i laveste 10 pct.-fraktilen.

TNF-alfa er under 2, eller i laveste 20:e percentil.

Et leukocyttal var, eller er, under 4,5.

Eosinofil niveau i CBC manuelle eksamen er enten 0-1 eller 6-7.

Samlet manual eosinofil niveau er 140 eller mindre.

XRAY eller anden undersøgelse viser bruskdefekter ud over skade eller alder median.

Hvis en fuld autoimmunitet panel køres med mindst otte forskellige tests, to er positive, for eksempel, har du en positiv anti-gliadin og en positiv skjoldbruskkirtel peroxidase.

Positiv eller nær positive (borderline) ELISA, PCR, eller en positiv vævsbiopsi, eller en skovflåt fra din krop er positivt for Lyme eller andet tick infektion

Lab tests viser høj betændelse, fx en høj C4a, forhøjet kolesterol og C-peptid. Dette er aldrig specifikke kun for Lyme.

Lab tests viser et MSH niveau under 30 [referenceområdet på 0-40 skyldes forhøjelsen af meget syge testede patienter, og 40-85 er et bedre referenceområde, der blev brugt før syndfloden af den syge reset størrelsesordenen for normal ]. MSH er et anti-inflammatorisk hormon.

VIP er under 20. Dette er en anti-inflammation kemikalie.

BODY eksamensresultater

Vægttab eller gevinst på over 20 pounds i 12 uger

En rund eller oval udslæt med en mørk center var eller er til stede i en løs "tyre-øje mønster" eller andre størrelse og form udslæt, der ikke har nogen anden årsag efter udsættelse for flåter og vektorer

Healing er langsom efter ridser eller kirurgi. For eksempel, efter en kat scratch loppe bide eller flåtbid mærket er stadig synlige senere.

Hud på arme, hænder eller fødder har en tekstur som rispapir.

Tydelig reaktion og virkning ses med antibiotisk behandling. Specifikt er en markant forbedring eller forværring af en alvorlig medicinsk problem eller funktion observeret med en spirochete drab behandling, f.eks, doxycyclin, tetracyclin, minocyclin, en penicillin, såsom amoxicillin, azithromycin, clarithromycin eller cefuroxim.

Tilstedeværelse af hud-tags, røde papler af enhver størrelse, overskydende blodkar sammenlignet med jævnaldrende, og strækmærker med farve eller i væsentlig overskridelse af jævnaldrende.

Mol og hævede eller hårde plader, der overstiger de få på normal hud

Hudområder med ulcerationer, såsom de ses i syfilis, men på ethvert sted på kroppen

Områder med klar hypo-pigmentering og hyper-pigmentering

Positive ACA (acrodermatitis chronica atrophicans), som er et tegn på lang sigt ubehandlet Lyme sygdom. Nogle fortæller ACA begynder som en rødlig-blå plaster på misfarvet hud, ofte i hænder eller fødder. Den kan omfatte ryggen hos nogle patienter. Den læsion langsomt svinder over måneder til år, med mange udviklingslande hud, der er tynd, tør, hårløs, rynket og unormalt farvet. Farven af ekstremiteterne såsom hænder og fødder kan være rød, mørk rød, brun, mørk blå eller lilla.

SAMPLE Neurologi EKSAMEN

Patientens korttidshukommelse er dårlig. For eksempel, spurgte, om at huske disse numre-23, 5, 76, 43 og 68-patienten ikke kan huske dem.

Patient kan ikke vende fire numre, så hvis givet-18, 96, 23 og 79-patienten ikke kan gøre det.

Hvis bedt om at trække 17 fra 120, (college graduate), kan det ikke gøres på en rettidigt. Hvis en high school graduate, trække 7 fra 100 og fortsætte med at trække med 7 fire gange i 20 sekunder.

ørhed efter henstand hurtigt over peers, og med nogen klar årsag

Svimmelhed relateret til positionen

Svimmelhed forværret af Lyme dræbende antibiotika

Problemer med at gøre en ni trin hæl til tå lige linje walk test med fingrene en smule i lommer [Patienten bør ikke svaje eller har brug for deres hænder trukket ud for at forhindre et fald]. Hos patienter med tidligere erfaringer i skøjteløb, skiløb, dans eller ballet dette skulle være meget let og er sjældent en udfordring for sådanne mennesker. Hvis det ikke er let, det er mistænkeligt medicinsk, men ikke kun for Lyme sygdom.

Trouble udfører en ene ben lift, hvor det ene ben løftes 12-18 inches fra jorden foran dig, som du regne, fx "en Mississippi, to Mississippi, osv."

Positiv nystagmus [øjet spjæt når man ser til højre eller venstre]

Patientens anmeldt fysisk HISTORIE

Sygdomme, der kommer og går og mindske fungere med nogen sikker årsag

Alvorlige sygdomme, der underminerer funktion med nogen klar årsag, og som påvirker mere end èt organ orgel

En unormal lab resultat, fysisk eksamen konstatering eller sygdom, der er givet mange diagnoser eller ikke har nogen klar årsag

Mild til svær neurologiske lidelser eller psykiatriske lidelser

En meget dyb neurologisk sygdom, der ikke klart passer til de laboratorier, undersøgelser og forløb af sygdommen

Et moderat eller svær medicinsk, psykiatrisk eller neurologisk sygdom. [Mange alvorlige sygdomme kan være forbundet med spirokæter, såsom dem, der forårsager syfilis, og nogle foreslår, at Lyme også er relateret til et kendt alvorlig hjernesygdom.]

Svær medicinsk, psykiatrisk eller neurologi sygdom med ualmindelige funktioner, såsom Parkinsons sygdom, der optræder i en ung alder

Ansigtslammelse (Bells parese)

Personlighed har ændret negativt og væsentligt for nogen klar grund.

Psykose i alle aldre, men især efter 40 år, når det normalt ville have allerede manifesteret sig

Svær angst

Mani eller dyb vrede

Depression

Depression eller angst, der ikke eksisterede, da du var mindre end 25 år

Irritabilitet

Ethvert af følgende: paranoia, demens, skizofreni, bipolær lidelse, panikanfald, depression, anorexia nervosa eller obsessiv-kompulsiv sygdom.

Voksen debut ADHD / ADD [Primary psykiatrisk biologisk ADD eller ADHD er til stede ved 7 år. Voksen debut er et tegn på en medicinsk tilstand.]

øget verbal eller fysisk kamp med andre

Funktion på arbejdspladsen eller i forældrerollen er mindst 20% reduceret

Tålmodighed og relationelle færdigheder er faldet med 20% eller mere

En mild til dyb fald på indsigt, dvs ikke en inficeret patient ikke se deres nedsatte funktion, mislykkedes behandling eller personlighed ændre

En ny excentrisk stivhed til at høre nye medicinske eller andre vigtige oplysninger

Svært at tænke eller koncentrere

Dårlig hukommelse og nedsat evne til at koncentrere

Stadig svært at huske navne på personer eller ting

Svært at tale eller læse

Svært ved at finde ord til at udtrykke, hvad du vil sige

Manglende evne til at lære nye oplysninger såvel som i de seneste [modtagelig læring]

Gentagne historier eller glemmer oplysninger fortalte at lukke forbindelser, såsom en ægtefælle, værelseskammerat, søskende, bedste ven eller forælder

Forvirring uden en klar årsag

En afhængighed, der resulterer i tilbagefald på trods af oprigtige, rimelige og seriøs indsats for at stoppe

Træthed ud over normal, eller træthed, der bliver værre

Søvnbesvær, herunder mild til svær søvnløshed og forstyrret søvn

Sov på over 9 timer om dagen eller natten, eller sover over 9 timer hver dag, hvis tilladt

Besvær med at falde i søvn

Besvær med opholder sig i søvn [Under en 5 minutters badeværelse pause tæller ikke]

Gastritis eller mave følsomhed ikke er forårsaget af H. Pylori

Intestinal problemer, der er i stand til fuldt ud forvaltet og / eller som ikke har nogen klar diagnose

Kvalme uden en klar årsag

Følsomhed over for lys, lyde, berøring, lugt eller usædvanlige smag

Følsomhed over for rengøring kemikalier, dufte og parfumer

øre problemer såsom smerter eller øget øre "pres"

Nogen problemer med sanserne (syn, lyd, berøring, smag eller lugt). Brugen af korrigerende linser eller kontakter tæller ikke, medmindre recepten er ændret mere end forventet.

Summende eller ringen for ørerne

Double vision, floaters, tørre øjne, eller andre vision problemer

Konjunktivitis (pinkeye) eller lejlighedsvis skade til dyb væv i øjnene

Blodpropper hurtigt, når du får en klippe, eller du har en diagnosticeret problem med at størkne. Dette kan også ses i blodet trækker hvor blod trække nåle blodpropper når blodet fjernes. Hvis der på en blod tyndere, går blodet tynd niveau op og ned for meget.

Cardiac nedskrivninger

Brystsmerter med alle laboratorier og studier i normalområdet

Lejlighedsvis hurtige hjerteslag (palpitationer)

Hjerteblok / hjertemislyd

Heart ventil prolaps

åndenød med nogen klar årsag til test af lungefunktionen, eksamen, lab test, røntgen, MRI, etc.

Air sult eller følelser af åndenød

Nogen i dit nabolag inden for 400 meter i alle retninger af din bolig er blevet diagnosticeret med en skovflåt infektion [Dette omfatter ferie steder].

Du har nogen lever med dig med enhver form for skovflåtbåren infektion-dette forudsætter de var ikke blot testet for en infektion. [Det er ikke bevist, at de små Lyme-transporterer tæger kun bære Lyme, og det er muligt nogle bære andre infektioner uden at Lyme overhovedet.

Du har fjernet alle flåter fra kroppen i din levetid.

Du har fjernet flåter fra dit tøj i din levetid.

Efter et kryds eller bug bid, havde du en feber i mindst 48 timer.

Efter et kryds eller bug bid, var du syg.

Voksede op eller spillet i områder med mange små vildtlevende pattedyr

Når du er i et rum, der har synlig skimmel eller lugter muggent og du begynder at føle sig syg, behøver du ikke vende tilbage til din baseline sundhed i 24 timer.

Enhver ubehag inden for to minutter for at være i en muggen eller mugne placering

Vinde eller tabe vægt på en måde, der klart strider mod kost og motion

Nye eller flere fødevareallergi end ti år siden

Føl værre efter at have spist brød, pasta eller slik

Ikke længere tolerere eller nyde alkohol

Antihistaminer er generende, i højere grad end tidligere.

Reaktion på medicin er for stor (du er meget "følsomme" til medicin)

Dit svar til antibiotika er signifikant positiv, og du føler dig mere funktionel, eller du har den modsatte reaktion og føler værre, føler sig syg, træt eller ophidset.

Følelsesløshed, prikken, brændende, eller stød fornemmelser i et område af huden

En eller flere besværlige fornemmelser i huden, der bevæger sig over måneder eller år og ikke altid bo på èt sted

Udslæt eller udslæt uden en simpel og indlysende årsag

Udslæt, der fortsat trods behandling

Excentrisk kløe med nogen klar årsag

Hårtab med nogen klar årsag

Muskelsmerter eller kramper

Muskelkramper

Muskelsvind uden tydelig årsag

Problemer med din kæbe muskler (s) eller fælles søvnløshed (TMJ)

Fælles fejl i èn fælles med nogen klar årsag, hvis 20 eller yngre

Fælles fejl i to led eller mere, hvis 35 eller yngre

Fælles fejl i tre eller flere steder, hvis yngre end 55 med nogen klar traumer

Hævelse eller smerte (betændelse) i leddene [De fleste patienter aldrig har ledsygdom.]

Ledsmerter, der skifter placering

Neck stivhed

Kronisk artritis med eller uden episoder af hævelse, rødme og væske oprustning

Kronisk smerte ud over det forekommer rimeligt

Nervesmerter uden tydelig årsag

Hovedpine, der ikke reagerer helt til behandling, eller som bliver værre

Nye allergier eller øget forekomst af allergi i forhold til de af dine kammerater

Enhver autoimmunitet-Lyme og andre tick infektioner, end mange år, øge inflammation og fald anti-betændelse kemikalier. Vi mener, at dette fører til øget fødevarer følsomheder, øget autoimmunitet og en øget følsomhed over for forskellige kemikalier og medicin.

Dagtimer sveder

Nat tid sveder

Kuldegysninger

Influenza-lignende symptomer

Blæreforstyrrelse af enhver art

Behandlingsresistent interstitiel cystitis

Unormal menstruationscyklus

Nedsat eller øget libido

øget køresyge

Besvimelse

En snurrende fornemmelse eller vertigo

MILJø

Kæledyr eller landbrugsdyr positive med ALLE flåtbårne virus, bakterier eller protozoer, eller kliniske symptomer uden en klar diagnose eller årsag

Patientens mor er mistænkt for at have eller er blevet diagnosticeret med Babesia, Ehrlichia, Rocky Mountain Spotted Fever, Anaplasma, Lyme, Bartonella eller anden tick borne sygdommen, baseret på nyere direkte og indirekte test eller kliniske tegn og symptomer.

En søskende, far, ægtefælle eller barn med nogen kryds smitte

Casual eller arbejdsrelateret eksponering for udendørs miljøer med pensel, vilde græsser, vilde vandløb eller skov (Eksempler-golfbaner, parker, haver, flodbredder, sumpe, osv.)

Kæledyr, fx heste, hunde eller katte, har haft udendørs eksponeringer for områder som pensel, vilde græsser, vilde streams eller skoven.

Udsættelse for flåter i dine tidligere hjem

Clear eksponering for flåter i ferier eller andre rejser

De spillede i græs tidligere.

Du er blevet bidt af lopper.

Du er blevet ridset af en kat eller hund.

Afsluttende ord

Nogle af de ovennævnte tegn og symptomer passer andre infektioner, der kan være mere udbredt end borreliose. Desværre er forskning og erfaring viser forskellige infektioner, der af Ixodes og andre flåter ignoreret. Endvidere "testing" omfatter normalt en test for en mono-infektion-Borrelia eller Lyme. Tæger og andre vektorer bør aldrig antages at bære kun Lyme sygdom.

Bemærk, at når vi taler om Ixodes tick vi ikke henvise til dette som en "hjorte kryds", da det har over 200 vektorer (Ostfeld). Mange af de tick reduktionsmuligheder i øjeblikket foreslået, er ikke lykkes med at udføre deres mål. Reduktion hjorte populationer, engang troede at reducere tick befolkninger og forekomsten af Lyme sygdom, kan simpelthen øge tick numre i pattedyr og andre luftfartsselskaber, der lever tættere på mennesker.

Alle healere har deres velkendte måde at tænke, teste og behandle. Kuhn har vist vi alle forudindtaget og kamp for at være objektiv. Endvidere tick og loppe infektioner har næsten uendelige patologiske virkninger, fordi den menneskelige krop, og disse klynger af infektioner er så komplekse. Jeg har ikke foreslået et gitter eller et bestemt antal symptomer, fordi man ikke ville passe denne liste. Simpelthen, målet med denne checkliste er at få dig tænke bredt.

Du kan ikke bruge denne tjekliste til at diagnosticere borreliose eller at udelukke det.

Et Lyme checkliste er meget medicinsk vigtige, da det stadig er en spirende sygdom og kan til tider deaktivere eller øge dødeligheden risiko hos patienter i alle aldre, hvis ikke diagnosticeres og behandles tidligt i infektionen. Skrifter i de sidste femten år har enten set Babesia og Bartonella som blotte "co-infektioner," eller en fodnote af en spirochetal infektion [dvs Lyme]. Enten infektion kan skjule i årtier, og derefter eventuelt deaktivere eller dræbe en person ved at forårsage en blodprop, hjerte arytmi eller på anden måde.

Påvisning af Lyme fra farvede vævsprøver eller blod er meget vanskeligt. I øjeblikket er de veletablerede indirekte lab test præsenterede mønstre ikke anvendes eller forstås af alle sundhedspersonale. Mens dette er fuldt forståeligt, jeg håber, at det kan ændre sig i det kommende årti. Tick infektioner har systemiske påvirkninger af kroppen, og er ikke begrænset til virkninger konstateret ved tidsskriftsartikler, et par bøger eller de nationale eller internationale retningslinjer.

Dr. Schaller har offentliggjort de seneste fire lærebøger om Babesia og den eneste nylige lærebog på alle sprog på Bartonella. Hans seneste bog om Lyme, Babesia og Bartonella indeholder en "forskerne kun" liste over over 2.600 referencer anses for at være en begyndelse til grundlæggende uddannelse i kryds-infektion medicin.

Han udgav artikler om både Babesia som en cancer primer og Bartonella som en dyb psykiatrisk sygdom under tilsyn af den tidligere redaktør af Journal of American Medical Association (JAMA). Han har også udgivet poster på flere kryds og loppe-bårne infektioner, herunder Babesia, Bartonella og Lyme sygdom, i en respekteret infektion lærebog godkendt af NIH direktør for smitsomme sygdomme.

Dr. Schaller er forfatter af syv tekster om kryds og loppe-infektioner. Han er vurderet til en TOP og BEST læge, idet sidstnævnte tildeles kun 1 ud af 20 læger ved læge ratings. Han er også vurderet en TOP læge af patienter, igen ranking i top 5 procent af læger.

Copyright 2011 JAMES SCHALLER, M.D., M.A.R. version 25.

Denne formular kan ikke ændres, hvis det er trykt eller udstationeret, på nogen måde, uden skriftlig tilladelse. Det kan udskrives gratis at hjælpe med diagnostiske overvejelser, så længe ingen linie er redacted eller ændres, herunder indførelse eller endelige stykker. Dr. Schaller hævder ikke, at dette er en fejlfri eller endelige form, og udsætter alle diagnostiske beslutninger Deres licenserede sundhedsfaglig uddannelse.

Bibliografi

Aalto A, Sjöwall J, Davidsson L, Forsberg P, Smedby O. Brain magnetisk resonans ikke bidrager til diagnosticering af kronisk neuroborreliosis. Acta Radiol. 2007 Sep; 48 (7) :755-62. PMID: 17729007

Aberer E. [neuroborreliose eller Borrelia hysteri. Denne sag bliver et mareridt!]. [Artikel i tysk]. MMW Fortschr Med. 2006 November 9, 148 (45): 8. PMID: 17615738

Aboul-Enein F, Kristoferitsch W. Normalt tryk hydrocephalus eller neuroborreliose? Wien Med Wochenschr. 2009 159 (1-2) :58-61. PMID: 19225737

Alaedini A, Latov N. Antistoffer over for OspA epitoper af Borrelia burgdorferi krydsreagerer med nervevæv. J Neuroimmunol. 2005 Feb; 159 (1-2) :192-5. Epub 2004 26 nov. PMID: 15652419

Angelakis E, Billeter SA, Breitschwerdt EB, Chomel BB, Raoult D. Potentiale for skovflåtbåren bartonellosis. Emerg Infect Dis. 2010 Mar; 16 (3) :385-91.

Auwaerter PG. Point: antibiotisk behandling er ikke svaret for patienter med vedvarende symptomer kan henføres til borreliose. Clin Infect Dis. 2007 juli 15, 45 (2) :143-8. Epub 2007 5 juni. PMID: 17578771

Banarer M, Cost K, Rychwalski P, Bryant KA. Kronisk lymfatisk meningitis i en teenager. J Pediatr. 2005 Nov; 147 (5) :686-90. PMID: 16291364

Baneth G, Breitschwerdt EB, Hegarty BC, Pappalardo B, Ryan J. En undersøgelse af kryds-bårne bakterier og protozoer i naturligt eksponerede hunde fra Israel. Vet Parasitol. 1998 Januar 31, 74 (2-4) :133-42.

Barbour AG. Laboratorieundersøgelser aspekter af Lyme borreliosis. Clin Microbiol Rev 1988 Oct; 1 (4) :415-31.

Barie PS. Advarsel! Fare Will Robinson! Lyme sygdom klinisk praksis retningslinjer for Infectious Diseases Society of America, aktivistiske patienter, antitrust lov, og anklagemyndighedens iver. Surg Infect (Larchmt). 2007 Apr; 8 (2) :147-50. PMID: 17437359

Batinac T, Petranovic D, Zamolo G, Petranovic D, Ruzic A. Lyme borreliose og dissemineret sklerose er forbundet med primær effusion lymfom. Med hypoteser. 2007, 69 (1) :117-9. Epub 2007 Jan 2. PMID: 17197115

Begon E. [Lyme arthritis, Lyme carditis og andre præsentationer potentielt forbundet med Lyme sygdom]. [Artikel på fransk]. Med Mal Infect. 2007 Jul-Aug; 37 (7-8) :422-34. Epub 2007 14 aug. PMID: 17698309

Benhnia MR, Wroblewski D, Akhtar MN, Patel RA, Lavezzi W, Gangloff SC, Goyert SM, Dvorakova J, Celer V. [Farmakologiske aspekter af Lyme borreliose]. [Artikel i tjekkisk]. Ceska Slov Farm. 2004 Jul; 53 (4) :159-64. PMID: 15369225

Bhate C, Schwartz RA. Borreliose: Part II. Ledelse og forebyggelse. J Am Acad Dermatol. 2011 Apr; 64 (4) :639-53, quiz 654, 653. PMID: 21414494

Biesiada G, Czapiel J, Sobczyk-Krupiarz I, Garlicki A, Mach T. neuroborreliose med ekstrapyramidale symptomer: en case-rapport. Pol Arch Med Wewn. 2008 Maj, 118 (5) :314-7. PMID: 18619183