James Schaller, MD
5 minute phone consult Phone James Schaller, MD Index of Articles

EXPERT ZIEKTE VAN LYME SYMPTOOM DIAGNOSE CHECKLIST Schaller

De volgende checklist is niet bedoeld volledig te zijn of gezaghebbend. Informatie over de ziekte van Lyme is voortdurend in opkomst en het veranderen. Daarom moet elke checklist is bedoeld voor gebruik als uitgangspunt. In de traditionele geneeskunde, een arts voert een volledige anamnese en lichamelijk. Labs en studies te helpen bij het verduidelijken van de differentiële diagnose. In de ziekte van Lyme, veel discussie bestaat over het laboratorium kits, de wijziging van kits om minder mogelijk bands te hebben, en die labs zijn optimaal gevoelig en specifiek zijn. Deze checklist is niet bedoeld om dat probleem aan te pakken of behandeling.

Meer dan 200 dieren dragen de Ixodes teek, de meest bekende ziekte van Lyme insect verspreiden. Met zo veel vectoren, de onderliggende aanname achter deze checklist is dat Lyme niet is zeldzaam in Noord-Amerika, Europa, Zuid-Amerika, Rusland, Afrika of Azië.

We weten Lyme ziekte sterk ondervertegenwoordigd gerapporteerd.

Onmiddellijk na het begin van een tekenbeet, zendt een pijnstiller, anti-histamine en een anti-coagulant. Op basis van dierstudies, is het ook mogelijk de bulls-eye rash komt minder vaak voor dan aangenomen, deels omdat injecties van spirocheet gerelateerd materiaal in proefdieren tonen slechts een uitslag met de tweede injectie.

Deze checklist wordt aangeboden met de oprechte wens dat anderen zal verbeteren op. Het is deze auteur persoonlijke overtuiging dat teken en vlooien overgedragen infectie geneeskunde is gespecialiseerd als HIV en Hepatitis medische wetenschap.

Een deel van de checklist materialen misschien nieuw voor u, welke onderstreept de noodzaak van een andere schaal toe te voegen aan die welke momenteel bestaan. Deze lijst is gebaseerd op een massale herziening van duizenden papers meer dan een decennium van full-time lezen, 2012 wetenschap openbaringen, en / of massief grafiek reviews. Omdat moderne ziekte van Lyme lijkt zich te richten op de pof overgedragen ziekte en andere laboratoriumtests, zal ik beginnen met laboratoriumtesten overwegingen. Als een lab-test heeft een waarde of een percentage, worden de nummers ik kiezen bedoeld om te voorkomen dat ontbrekende die positieve patiënten die anders zouden worden over het hoofd gezien. Ik ben bezorgd over artsen en andere werkers in de gezondheidszorg het niet behandelen van een besmette patiënt, die na verloop van tijd kan arbeidsongeschiktheid of overlijden te ervaren op een frequentie die is onmogelijk vast te stellen.

LABORATORIUMTESTS-indirecte en directe

(Controleer die welke van toepassing)

Vitamine D in de laagste 20%. Als je aan te vullen, moet het in de top 50%.

CD57 of CD58 in de laagste 20e percentiel.

Vrije testosteron is in de 10e percentiel of lager.

In 5% van de patiënten de testosteron of vrije testosteron is meer dan het normale bereik.

DHEA is 20% lager. Of zelden is het volledig over de top-niveau.

Gratis dihydrotestosteron in de laagste 20e percentiel of meer dan het normale bereik.

Epstein Barr Virus is abnormaal in een maatregel. [Dit virus wordt verondersteld positief zijn ten opzichte van normale positief niveau in de aanwezigheid van infecties of ontstekingen hoge.]

Op de Western Blot, IgG of IgM elke soort specifieke band op elk niveau in het bloed, bijvoorbeeld 18, 21, 23, 30, 31, 34, 37, 39, 83, 93.

Een vrije T3-niveau onder 2.8 [de normale onderste bereik in 1990 was 2,6, de toestroom van grote aantallen oudere patiënten herstellen de gezonde "normale" bereik].

Positief voor virussen zoals CMV, HHV-6, Coxsackie B Types 1, 2, 3, 4, 5, 6, Parvo B-19 virus of Powassan

Positief voor Mycoplasma, bijvoorbeeld mycoplasma pneumoniae

De patiënt is positief voor andere infecties dan routine Lyme, [dat is Borrelia burgdorferi sensu stricto, Borrelia afzelii en Borrelia garinii]. Enkele van de andere infecties ook gedragen door besmettelijke teken, vlooien of andere vectoren omvatten Babesia (duncani, microti of andere), Anaplasma (HGA), Ehrlichia (diverse soorten / stammen), Rocky Mountain of andere Spotted Koorts, Brucellose, Leptospirose, Q -koorts, STARI (Master's Disease), malaria, en Bartonella [bv, B. henselae, B. quintana, B. elizabethae en B. melophagi]. Zodra test beschikbaar voor het testen van alle soorten protozoa die mensen, waaronder FL1953, alle Bartonella soorten en Borrelia miyamotoi en andere soorten Lyme dient melding te verhogen.

IL-B is in de laagste 10e percentiel.

IL-6 is in de laagste 10e percentiel.

TNF-alfa is onder 2, of in de laagste 20e percentiel.

Een aantal witte bloedcellen was, of is, onder 4.5.

Eosinofielen niveau in de CBC handleiding examen is ofwel bij 0-1 of 6-7.

Totaal handleiding eosinofielen niveau is 140 of minder.

XRAY of andere studie toont aan kraakbeendefecten van meer dan letsel of leeftijd mediaan.

Als er een volledige auto-immuniteit paneel is uitgevoerd met ten minste acht verschillende tests, twee zijn positief, bijvoorbeeld, heb je een positieve anti-gliadine en een positieve schildklier peroxidase.

Positieve of in de buurt positief (borderline) ELISA, PCR, of een positieve weefselbiopsie, of een teek uit je lichaam is positief voor Lyme of andere tik infectie

Lab tests tonen hoge ontsteking, bijvoorbeeld een hoge C4a, verhoogd cholesterol en C-peptide. Deze zijn nooit specifiek alleen voor Lyme.

Lab tests tonen een MSH-niveau onder de 30 [de referentiewaarden van 0-40 is te wijten aan de toename van de geteste zeer zieke patiënten, en 40 tot 85 is een betere referentie reeks, die werd gebruikt voor de vloed van de zieken reset het bereik van de normale ]. MSH is een anti-inflammatoire hormoon.

VIP is jonger dan 20. Dit is een anti-ontsteking stof.

BODY examenresultaten

Gewicht verlies of groei van meer dan 20 pond in 12 weken

Een ronde of ovale huiduitslag met een donker centrum was of is aanwezig in een losse "bulls-eye pattern" of een andere grootte en vorm huiduitslag die geen andere oorzaak na blootstelling aan teken en vectoren hebben

Genezing is traag na krassen of chirurgie. Bijvoorbeeld, nadat een kat scratch, vlooien bijten of tekenbeet het merk is nog steeds later zichtbaar.

Huid op armen, handen of voeten heeft een textuur als rijstpapier.

Duidelijke reactie en effect wordt gezien met antibiotica. Specifiek wordt een duidelijke verbetering of verslechtering van een ernstig medisch probleem of functie waargenomen met een spirocheet doden behandeling, bijvoorbeeld doxycycline, tetracycline, minocycline, een penicilline zoals amoxicilline, azithromycine, clarithromycine of cefuroxim.

Aanwezigheid van de huid tags, rode pukkeltjes van elke grootte, teveel bloedvaten ten opzichte van soortgenoten, en striae met kleur of in significante stijging van de leeftijdsgenoten.

Mol en verhoogde of harde plaques boven de weinige op normale huid

Huidgebieden met zweren zoals waargenomen in syfilis, maar op elke locatie op het lichaam

Gebieden van duidelijke hypo-pigmentatie en hyperpigmentatie

Positieve ACA (acrodermatitis chronica atrophicans) hetgeen getuigt van langdurige onbehandelde Lyme. Sommige rapport ACA begint als een rood-blauwe stukje verkleurde huid, vaak van de handen of voeten. Het kan achter bij sommige patiënten. Het letsel langzaam verschrompelen gedurende maanden tot jaren, met veel ontwikkelingslanden huid die is dun, droog, onbehaard, gerimpeld en abnormaal gekleurde. De kleur van de extremiteiten, zoals handen en voeten kan rood, donker rood, bruin, donker blauw of paars.

SAMPLE NEUROLOGIE EXAMEN

Patiënt korte-termijn geheugen is slecht. Als bijvoorbeeld gevraagd herinneren deze nummers-23, 5, 76, 43 en 68 de patiënt niet oproepen.

Patiënt kan niet ongedaan vier nummers, dus als gegeven-18, 96, 23 en 79-de patiënt kan het niet.

Als u wordt gevraagd naar 17 af te trekken van 120, (afgestudeerd), kan het niet worden gedaan in een tijdige wijze. Als een middelbare school diploma, aftrekken 7 van 100 en nog steeds met 7 vier keer af te trekken in 20 seconden.

Licht gevoel in het hoofd bij het opstaan al snel meer dan collega's, en zonder duidelijke oorzaak

Duizeligheid niets met positie

Duizeligheid verergerd door Lyme doden antibiotica

Moeite om een negen stap hak rechte lijn looptest iets teen met de vingers in de zakken [De patiënt mag niet slingeren en hebben hun handen uitgetrokken om een val te voorkomen]. Bij patiënten met ervaringen uit het verleden in schaatsen, skiën, dans of ballet dit moet zeer eenvoudig en is zelden een uitdaging om zulke mensen. Als het niet eenvoudig is verdacht medisch, maar niet alleen de ziekte van Lyme.

Trouble uitvoeren van een een been lift, waarbij een been wordt opgetild 12 tot 18 centimeter van de grond voor je, als je telt, bijvoorbeeld, "een Mississippi, twee Mississippi, enz."

Positieve nystagmus [uw oog schokken als je kijkt naar rechts of links]

Patiënt die vond fysieke GESCHIEDENIS

Ziekten die komen en gaan en verminderen de werking zonder bepaalde oorzaak

Ernstige ziekten die functie ondermijnen, zonder duidelijke oorzaak, en die van invloed zijn meer dan een orgaan,

Een abnormale lab resultaat, lichamelijk onderzoek bevinding of ziekte die wordt gegeven veel diagnoses of heeft geen duidelijke oorzaak

Milde tot ernstige neurologische aandoeningen of psychiatrische stoornissen

Een zeer diepgaande neurologische ziekte die niet duidelijk passen in de labo's, studies en het verloop van de ziekte

Een matige of ernstige medische, psychiatrische of neurologische ziekte. [Veel ernstige stoornissen kan worden geassocieerd met spirocheten zoals veroorzaken syfilis en sommige voorstellen Lyme ook gerelateerd aan een bekende ernstige hersenziekte.]

Ernstige medische, psychiatrische of neurologie ziekte met ongewone eigenschappen, zoals de ziekte van Parkinson, verschijnend op jonge leeftijd

Gezichtsverlamming (Bell's palsy)

Persoonlijkheid heeft sterk negatief veranderd voor geen duidelijke reden.

Psychose op elke leeftijd, maar vooral na 40 jaar als gewoonlijk zou al manifesteerde zich

Ernstige angst

Manie of diepe woede

Depressie

Depressie of angst die nog niet bestonden toen je jonger dan 25 jaar of ouder

Prikkelbaarheid

Een van de volgende: paranoia, dementie, schizofrenie, bipolaire stoornis, paniekaanvallen, depressie, anorexia nervosa of obsessief-compulsieve stoornis.

Adult onset ADHD / ADD [Primaire psychiatrische biologische ADD of ADHD aanwezig is op 7 jarige leeftijd. Adult onset is een teken van een medische aandoening.]

Verhoogde verbaal of fysiek vechten met anderen

Werking op het werk of in de opvoeding is ten minste 20% verminderd

Geduld en relationele vaardigheden worden verminderd met 20% of meer

Een lichte tot ernstige vermindering van inzicht, dat wil zeggen, een geïnfecteerde patiënt niet hun verminderde functie te zien, mislukte behandeling of persoonlijkheidsverandering

Een nieuwe excentrieke stijfheid te horen nieuwe medische of andere belangrijke informatie

Moeite denk-of concentratieproblemen

Slecht geheugen en een verminderd vermogen om zich te concentreren

Steeds moeilijker om namen van mensen of dingen te herinneren

Problemen met praten of lezen

Moeite met het vinden van de woorden uit te drukken wat je wilt zeggen

Onvermogen om nieuwe informatie te leren en in het verleden [receptieve leren]

Het herhalen van verhalen of vergeten gegevens verteld om relaties, zoals een echtgenoot, kamergenoot, broer, zus, beste vriend of ouder te sluiten

Verwarring zonder een duidelijke reden

Een verslaving die resulteert in terugval ondanks oprechte, redelijke en serieuze inspanningen om te stoppen

Vermoeidheid van meer dan normaal, of vermoeidheid die erger wordt

Slaapproblemen waaronder milde tot ernstige slaapstoornissen en verstoorde slaap

Slaap dan 9 uur per dag of nacht, of slapen van meer dan 9 uur per dag indien toegestaan

Problemen met in slaap vallen

Problemen te slapen [Het nemen van 5 minuten plaspauze telt niet]

Gastritis of maag gevoeligheid niet veroorzaakt door H. pylori

Intestinale problemen die niet in staat zijn om volledig te worden beheerd en / of die geen duidelijke diagnose hebben

Misselijkheid zonder een duidelijke reden

Gevoeligheid voor licht, geluid, tast, reuk of ongebruikelijke smaak

Gevoeligheid voor chemische reinigingsmiddelen, geuren en parfums

Oor problemen, zoals pijn of verhoogde oor "druk"

Problemen met de zintuigen (beeld, geluid, tast, smaak of geur). Het gebruik van corrigerende lenzen of contacten telt niet mee, tenzij het recept is meer dan verwacht veranderd.

Zoemend of rinkelend in de oren

Dubbel zicht, floaters, droge ogen, of andere visie problemen

Conjunctivitis (Pinkeye) of incidentele schade aan diepe weefsel in de ogen

Bloedstolsels snel als je een snee te krijgen, of heb je een diagnose probleem met stolling. Dit kan ook worden gezien in het bloed trekt waar het bloed te trekken naald stolt wanneer het bloed wordt verwijderd. Als op een bloedverdunner, het bloed dun niveau gaat omhoog en omlaag te veel.

Hartfunctiestoornissen

Pijn op de borst met alle labo's en studies in het normale bereik

Af en toe een snelle hartslag (hartkloppingen)

Hartblok / hartgeruis

Hartklep prolaps

Kortademigheid zonder duidelijke oorzaak op de longfunctie tests, onderzoek, laboratoriumtests, röntgenfoto's, MRI's, etc.

Air honger of gevoelens van kortademigheid

Iemand in uw buurt op 400 meter in elke richting van uw woning is gediagnosticeerd met een vinkje overgedragen infectie [Dit omvat vakantie locaties].

Je hebt iemand die bij u wonen met elk type van door teken overgedragen infectie-dit veronderstelt ze werden alleen niet getest op een infectie. [Het is niet bewezen dat de kleine Lyme-dragende teken alleen Lyme dragen, en is het mogelijk een andere infecties voeren zonder dat Lyme helemaal.

U hebt verwijderd alle teken van je lichaam in je leven.

Je hebt verwijderd teken van uw kleding in je leven.

Na een vinkje of insectenbeet, je had een koorts gedurende ten minste 48 uur.

Na een vinkje of insectenbeet, je was ziek.

Groeide of gespeeld in gebieden met veel kleine wilde zoogdieren

Wanneer u in een kamer die zichtbare schimmel heeft of ruikt naar schimmel en je begint te voelen ziek, hoeft u niet terug naar uw basislijn gezondheid in 24 uur.

Enig ongemak binnen twee minuten om in een muffe of beschimmelde locatie

Gewichtstoename of-verlies op een manier die duidelijk in strijd met dieet en lichaamsbeweging

Nieuwe of meer voedselallergieën dan tien jaar geleden

Voel erger na het eten brood, pasta of snoep

Niet langer tolereren of genieten van alcohol

Anti-histaminica lastig zijn, meer nog dan in het verleden.

Reactie op medicijnen te groot is (je bent erg "gevoelig" op medicijnen)

Uw reactie op antibiotica is significant positief en je voelt je meer functionele, of je hebt het tegenovergestelde reactie en voel erger, zich ziek voelt, vermoeid of gespannen is.

Gevoelloosheid, tintelingen, branderig gevoel, of een elektrische schok sensaties in een gebied van de huid

Een of meer moeilijke huid sensaties die bewegen over maanden of jaren en niet altijd in een locatie

Huiduitslag of huiduitslag zonder een eenvoudige en voor de hand liggende oorzaak

Huiduitslag die blijven bestaan ondanks behandeling

Excentrische jeuk zonder duidelijke oorzaak

Haaruitval met geen duidelijke oorzaak

Spierpijn of krampen

Spierspasmen

Spieratrofie, zonder duidelijke oorzaak

Problemen met uw kaak spier (en) of gezamenlijke slapeloosheid (TMJ)

Gezamenlijke defecten in een gewricht zonder duidelijke oorzaak of 20 of jonger

Gezamenlijke defecten in twee gewrichten of meer als er 35 of jonger

Gezamenlijke defecten in drie of meer locaties, indien jonger dan 55 zonder duidelijk trauma

Zwelling of pijn (ontsteking) in de gewrichten [De meeste patiënten hebben nooit gewrichtsaandoeningen.]

Gewrichtspijn die locatie verplaatst

Nekstijfheid

Chronische artritis met of zonder episoden van zwelling, roodheid en vochtophoping

Chronische pijn dan wat redelijk lijkt

Zenuwpijn, zonder duidelijke oorzaak

Hoofdpijn die niet volledig reageren op de behandeling, of die erger

Nieuwe allergieën of verhoogde allergieën boven die van uw collega's

Elke auto-immuniteit-Lyme en andere infecties teek, gedurende vele jaren, toename ontstekingen en afname anti-ontsteking chemicaliën. Wij geloven dat dit leidt tot meer voedsel gevoeligheden, meer auto-immuniteit en een verhoogde gevoeligheid voor diverse chemicaliën en medicijnen.

Day time zweten

Night time zweten

Rillingen

Griepachtige symptomen

Blaas dysfunctie van welke aard dan

Therapieresistente interstitiële cystitis

Abnormale menstruele cyclus

Verlaagd of verhoogd libido

Verhoogde reisziekte

Flauwte

Een gevoel van draaierigheid of vertigo

MILIEU

Huisdieren of vee positief met enige teken overgedragen virussen, bacteriën of protozoa, of klinische symptomen, zonder een duidelijke diagnose of oorzaak

De patiënt moeder wordt verdacht van het hebben van of is gediagnosticeerd met Babesia, Ehrlichia, Rocky Mountain spotted fever, Anaplasma, Lyme, Bartonella of andere teken overgedragen ziekte op basis van nieuwere directe en indirecte testen, of klinische tekenen en symptomen.

Een broer of zus, vader, echtgenoot of kind met een vinkje overgedragen infectie

Casual of werkgerelateerde blootstelling aan outdoor omgevingen met borstel, wilde grassen, wilde beken of in het bos (voorbeelden-golfbanen, parken, tuinen, oevers, moerassen, enz.)

Huisdieren, bijvoorbeeld paarden, honden of katten, hebben outdoor blootstelling aan gebieden zoals borstel, wilde grassen, wilde rivieren of bossen.

De blootstelling aan teken in je verleden huizen

Clear blootstelling aan teken tijdens vakanties of andere reizen

Je speelde in het gras in het verleden.

U bent gebeten door vlooien.

U bent gekrabd door een kat of hond.

Laatste woorden

Sommige van de bovenstaande symptomen passen andere infecties kunnen meer voorkomen dan de ziekte van Lyme. Helaas is het onderzoek en de ervaring leert diverse infecties gedragen door de Ixodes en andere teken genegeerd. Verder, "testen" meestal gaat het een test voor een mono-infectie-Borrelia of Lyme. Teken en andere vectoren mag nooit vermoed slechts Lyme ziekte dragen.

Houd er rekening mee dat wanneer we het hebben over de Ixodes teek we niet verwijzen naar dit als een "Deer Tick" want het heeft meer dan 200 vectoren (Ostfeld). Veel van de teek reductie-opties op dit moment voorgesteld zijn niet succesvol in het vervullen van hun doelen. Het verminderen van herten bevolking, ooit beschouwd als teken populaties en de incidentie van de ziekte van Lyme te verminderen, kan gewoon teek nummers te verhogen bij zoogdieren en andere dragers die leven dichter bij de mens.

Alle genezers hebben hun vertrouwde manier van denken, testen en behandelen. Kuhn heeft aangetoond dat we allemaal bevooroordeeld en strijd om objectief te zijn. Verder teek en vlooien infecties hebben een bijna oneindige pathologische effecten, omdat het menselijk lichaam en deze clusters van infecties zijn zo complex. Ik heb niet voorgesteld een raster of een bepaald aantal symptomen, omdat men niet zou passen in deze lijst. Gewoon, het doel van deze checklist is om je denkt in grote lijnen.

U kunt geen gebruik maken van deze checklist de ziekte van Lyme te diagnosticeren of te sluiten.

Een Lyme checklist is erg medisch belangrijk, want het is nog steeds een opkomende ziekte en kan soms uitschakelen of sterfte risico verhogen bij patiënten van elke leeftijd, indien niet gediagnosticeerd en in het begin van de infectie behandeld. Geschriften in de afgelopen vijftien jaar hebben ofwel bekeken Babesia en Bartonella als louter "co-infecties," of een voetnoot van een spirochetal infectie [dwz, Lyme]. Ofwel infectie kan verbergen voor tientallen jaren, en dan mogelijk uit te schakelen of te doden van een persoon door het veroorzaken van een stolsel, hartritmestoornissen of door andere middelen.

De detectie van Lyme van gekleurde weefselmonsters of bloed erg moeilijk. Momenteel worden de gevestigde indirecte lab gepresenteerd testpatronen niet gebruikt of begrepen door alle beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg. Hoewel dit volkomen begrijpelijk, ik hoop dat het kan veranderen in het komende decennium. Tick infecties systemische effecten op het lichaam, en zijn niet beperkt tot effecten gerapporteerd in tijdschriftartikelen, een paar boeken of een nationale of internationale richtlijnen.

Dr Schaller heeft gepubliceerd de vier meest recente handboeken over Babesia en de enige recente leerboek in elke taal op Bartonella. Zijn meest recente boek over Lyme, Babesia en Bartonella is voorzien van een "onderzoekers alleen" lijst van meer dan 2.600 referenties beschouwd als een start voor het basisonderwijs in tik infectie medicijn.

Hij publiceerde artikelen over zowel Babesia als een kanker primer en Bartonella als een diepe psychiatrische ziekte onder toezicht van de voormalige redacteur van het tijdschrift van de American Medical Association (JAMA). Hij publiceerde ook gegevens op meerdere teek en vlooien overgedragen infecties, met inbegrip van Babesia, Bartonella en de ziekte van Lyme, in een gerespecteerde infectie leerboek goedgekeurd door de NIH directeur van besmettelijke ziekten.

Dr Schaller is de auteur van zeven teksten op de pof en vlooien overgedragen infecties. Hij heeft een beoordeling van TOP en de beste arts, waarbij de laatste wordt gegund aan slechts 1 op de 20 artsen door de arts ratings. Hij is ook heeft een beoordeling van TOP arts door patiënten, wederom in de top 5 procent van de artsen.

Auteursrecht

© 2011 JAMES SCHALLER, M.D., M.A.R. versie 25.

Dit formulier mag niet worden gewijzigd als het wordt afgedrukt of gepubliceerd, op enigerlei wijze, zonder schriftelijke toestemming. Het kan afgedrukt gratis te helpen bij diagnostische reflecties, zolang er geen lijn geredigeerd of gewijzigd, zoals de introductie of laatste alinea. Dr Schaller beweert niet dat dit een foutloos of definitieve vorm, en uitstelt alle diagnostische beslissingen tot uw gelicentieerde gezondheidsdeskundige.

Bibliografie

Aalto A, Sjöwall J, Davidsson L, P Forsberg, Smedby O. Brain MRI niet bijdraagt tot de diagnose van chronische neuroborreliose. Acta Radiol. 2007 sep; 48 (7) :755-62. PMID: 17729007

Aberer E. [neuroborreliose of Borrelia hysterie. Deze zaak wordt een nachtmerrie!]. [Artikel in het Duits]. MMW Fortschr Med. 2006 09 november; 148 (45): 8. PMID: 17615738

Aboul-Enein F, Kristoferitsch W. Normale druk hydrocefalie of neuroborreliose? Wien Med Wochenschr. 2009, 159 (1-2) :58-61. PMID: 19225737

Alaedini A, Latov N. Antilichamen tegen epitopen van OspA Borrelia burgdorferi kruisreageren met zenuwweefsel. J Neuroimmunol. 2005 Feb; 159 (1-2) :192-5. Epub 2004 nov 26. PMID: 15652419

Angelakis E, Billeter SA, Breitschwerdt EB, Chomel BB, Raoult D. Potentieel voor tick-borne bartonellosis. Emerg Infect Dis. 2010 Mar; 16 (3) :385-91.

Auwaerter PG. Punt: antibiotische therapie is niet het antwoord voor patiënten met persisterende symptomen toe te schrijven aan ziekte van Lyme. Clin Infect Dis. 2007 Jul 15; 45 (2) :143-8. Epub 2007 Jun 5. PMID: 17578771

Banarer M, Cost K, Rychwalski P, Bryant KA. Chronische lymfatische meningitis bij een adolescent. J Pediatr. 2005 november; 147 (5) :686-90. PMID: 16291364

Baneth G, Breitschwerdt EB, Hegarty BC, Pappalardo B, Ryan J. Een overzicht van door teken overgedragen bacteriën en protozoa in natuurlijk blootgesteld honden uit Israël. Vet Parasitol. 1998 Jan 31; 74 (2-4) :133-42.

Barbour AG. Laboratorium aspecten van Lyme-borreliose. Clin Microbiol Rev 1988 Oct; 1 (4) :415-31.

Barie PS. Waarschuwing! Gevaar Will Robinson! Ziekte van Lyme klinische praktijk richtlijnen van de Infectieziekten Society of America, activist patiënten, mededingingsrecht, en vervolgings ijver. Surg Infect (Larchmt). 2007 Apr; 8 (2) :147-50. PMID: 17437359